Skagerak Energi deltar på Zerokonferansen 2. november i Oslo. 

Zerokonferansen er en årlig klimakonferanse arrangert av Zero. I år samles inntil 900 mennesker for å diskutere hvordan Norge kan nå klimamålene. Fornybar energi er en nøkkel enten det handler om industri, transport eller sjøfart. Skagerak Energi ønsker å være en katalysator i det grønne skiftet gjennom å tilby grønn kraft, nett og utslippsfrie løsninger som mobil energi. 

På mindre enn sju år skal norske utslipp mer enn halveres. Vi må bruke teknologi til å kutte utslipp raskt, og vi må bidra med nye løsninger og samarbeide for å gjøre det mulig.  

Mobil energi

Fremtidens fossilfrie byggeplass besøker Zerokonferansen! Skagerak Energi deltar på utstillingsområdet for grønne løsninger inne med en stand som demonstrerer vårt konsept mobil energi i minatyr. Ute stiller vi samtidig ut løsningen i fullskala med et batteri koblet til en 10 tonns gravemaskin fra Nasta.

Energisamarbeid

De to energigigantene Skagerak Energi og Circle K Norge går sammen om å levere flyttbare batterikontainere til anleggsplasser over hele Norge. Under Zerokonferansen sparkes samarbeidet i gang. 

Ingen kraft, ingen rock!  

I lunsjen drar gitarheltinne Tora Dahle Aagård noen av sine gitarriff ved hjelp av en mindre skala av konseptet mobil energi. Kanskje er fremtidens rockefestivaler også utslippsfrie, drevet av batterier i stedet for dieselaggregater? 

Tora Dahle Aagård er låtskriver, vokalist og gitarist i det Spellemannominerte poprockbandet TORA, som høster gode anmeldelser for sine liveshow. Tora følges av fans fra hele verden på Instagram og har opptrådt i Royal Albert Hall i London og delt hovedscene under verdens største digitale gitarfestival med blant andre Joe Bonamassa, Carlos Santana og John McLaughlin.  

Idretten som klimamotor 

Samme dag deltar konsernsjef Jens Bjørn Staff i sofasamtale med Odds ballklubbs Einar Håndlykken på Zerokonferansens hovedscene. Sammen skal de reflektere rundt hvordan idretten kan være en klimamotor og historien om Skagerak Energilab, et substansielt samarbeid mellom en fotballklubb og et energiselskap. Skagerak arena ble i 2018 utstyrt med landets mest avanserte testanlegg for utforsking av fleksibilitetsløsninger for fremtidens kraftproduksjon, energilager, distribusjon og forbruk. Anlegget har bidratt til flere norske og internasjonale innovasjonsprosjekter og bidratt til kompetanseheving for norske bedrifter og teknologimiljøer.